A PICK Téliszalámit Szegeden az 1880-as évek óta készítik. Pick Márk szegedi vállalkozó által kifejlesztett és titokban őrzött egyedi recept alapján. A téliszalámi elnevezést azért kapta, mert csak a téli időszakban értek rá az emberek „üzemben” dolgozni, a másik három évszakokban a földeken végezték munkájukat. A téliszalámi készítéséhez szükséges a Tisza jó levegője, a hideg, a penészréteg a szalámin és a megfelelő sertés.
Hogyan készül a Pick-szalámi! A következő videóban megnézheted:
Világhír
A PICK Téliszalámit a világ 35 országába exportálják (Európai, Amerikai, Ázsiai kontinensen is jelen van). Az egyetlen magyar élelmiszermárka, amely jelen van a nyugat–európai és ázsiai élelmiszer kiskereskedelemben.
Fő piacai: Németország, Oroszország, Ausztria, Csehország, Szlovénia, Svédország, Japán, Egyesült Királyság, Hollandia, Szlovákia, Lengyelország, Egyesült Államok
PICK Szalámi És Szegedi Paprika Múzeum: https//www.youtube.com/watch?v=CVT0HRjYC5Y
A hatalmas múlttal rendelkező PICK márka története egy múzeumot is megtölt. A szegedi múzeumban a PICK szalámi 144 éves története mellett a cég paprikakereskedésének munkássága is megtekinthető. A Szegedre érkező diákok, családok, külföldi turisták látogatják leggyakrabban. A PICK szalámi mellett a szegedi paprika története is megtekinthető a múzeum emeletén.
A múzeum bizonytalan ídőre 2018. decemberében bezárt.